KIT­KAT-M&M-taart

Receptvideo

- 04:06 min.

Wil je een feestelijke verjaardagstaart maken? Ga voor deze chocoladedroom. Met KITKATS en M&M’s plus een romige vulling van chocolademousse.

KITKAT-M&M-taart maken:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Hak 180 gram extra pure chocolade grof en laat met 100 ml volle melk in pan of kom smelten. Dit noemen we au bain-marie. Laat 5 min afkoelen.

Klop ondertussen in een ruime kom 200 gram boter, 175 gram witte basterdsuiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt ongeveer 5 minuten.  Klop een voor een de 3 eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef 200 gram zelfrijzend bakmeel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar.

Controleer na 30 minuten op gaarheid. Steek de satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar.  Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 minuten afkoelen en verwijder de vorm.

Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 200 gram chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met nog eens 200 gram chocolademousse. Zet 1.5 zak KITKAT mini's rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart en bestrooi de bovenkant met 210 gram M&M's.

Zo maak je een KITKAT-M&M-taart. Eet smakelijk!