Barbecuetools gebruiken

Instructievideo

- 01:33 min.

Wil je weten hoe je het beste BBQ-tools kunt gebruiken, dan is deze video alles wat je nodig hebt. Leer direct hoe je diverse soorten BBQ-gereedschap gebruikt.

Barbecuetools gebruiken
Met de barbecuetang kun je grote, platte stukken vlees en vis goed keren. Haal vlees ook altijd met een tang van de BBQ en niet met een vork. Als je in het vlees prikt gaan de vleessappen verloren.

Met een schaartang kun je rondere, dikkere etenswaren zoals aardappelen en nectarines goed keren.

In de grillwok bereid je kleinere ingrediënten, zoals garnalen, cherrytomaten of plakjes courgette of aubergine. Dit zijn ingrediënten die gemakkelijk door het rooster kunnen vallen namelijk.

Gebruik de spatel om de ingrediënten om te scheppen en ze gemakkelijk van de BBQ af te halen.

Metalen BBQ-pennen gebruik je voor gerechten als saté en shaslick. Maar ook verschillende stukjes groente, garnalen of een maiskolf kun je aan een pen rijgen. Zorg ervoor dat de stukjes vlees, vis of groente even groot zijn, want dan zijn ze tegelijkertijd gaar.

De grilltopper is ideaal voor grote hoeveelheden kleine ingrediënten, zoals cherrytomaatjes, radijs of garnalen.

Hamburgers of visfilets kun je goed in een klem op de BBQ leggen. Dan blijft het goed bij elkaar en kun je het makkelijk keren.

Het is belangrijk om de BBQ goed te onderhouden. Het rooster schoonmaken is daar een cruciaal onderdeel van. Borstel na gebruik, als het rooster nog warm is maar niet te heet, het rooster goed schoon met een speciale borstel en een warm sopje met afwasmiddel.

Zo gebruik je BBQ-tools. Eet smakelijk!