Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 20 muffinholtes in met 1 el olie. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bekleed de holtes elk met 2 stukjes filodeeg.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de picadillo in 5 min. rul en gaar. Giet het vet af en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de bonen uitlekken. Snijd ondertussen de jalapeños heel fijn en meng met de bonen door het gehakt. Verdeel het bonenmengsel over het filodeeg. Verkruimel er een tortillachipje boven en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin en knapperig.
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Neem de tortillabites uit de oven en garneer met de avocado, tomaat, blaadjes koriander en crème fraîche.
Mini-taco bites in muffinvorm
Ingrediënten
Aantal porties
3 eetlepel arachideolie | |
10 vellen diepvries filodeeg | |
300 gram rundergehakt | |
3 eetlepel picadillo | |
400 gram zwarte bonen | |
1.5 eetlepel jalapeñopeper in pot | |
20 tortillachips | |
100 gram geraspte oude Goudse kaas 48+ | |
1 eetrijpe avocado | |
2 tomaten | |
15 gram verse koriander | |
125 gram crème fraîche |
Dit heb je nodig
muffinvormen met 12 holtes