Cupcakes met slagroom

Cupcakes met slagroom

Zin in cupcakes en zoek je de allerbeste recepten voor cupcakes met slagroom? Bekijk het overzicht. Lekker met chocolade of noten.

Schwarzwalder-cupcakes

Schwarzwalder-cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel en de cacaopoeder zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer 100 g chocolade samen met 4 el kersen door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  4. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Maak met de kaasschaaf krullen van de rest van de chocolade. Klop de slagroom met de 2 el suiker stijf. Bestrijk de cupcakes met slagroom. Bestrooi direct met de chocoladekrullen en garneer met een kers.