Cupcakes met appel

Cupcakes met appel

Zin in cupcakes en zoek je de allerbeste recepten voor cupcakes met appel. Alle lekkerste recepten op een rij. Heerlijk met kaneel, vanille en een romige topping.

Appel-kaneelcupcakes

Appel-kaneelcupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de appel, het amandelschaafsel en de kaneel door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  4. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg samen met 4 el warm water toe aan de poedersuiker en roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cupcakes ermee.
  5. U kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.