Preisoep
Preisoep

Preisoep

Wat eten we vanavond? Preisoep! Het hele jaar door lekker. In de winter gemixt met aardappel of worst voor een stevige bite en in de zomer koud geserveerd als vichyssoise. Heerlijk romig en daarom een absolute crowdpleaser!

Preisoep
Preisoep

Preisoep

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 400 g prei
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 100 g vastkokende aardappel
  • 380 ml gevogeltefond
  • 500 ml kraanwater
  • 50 ml verse slagroom
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de onderste cm van de prei. Snijd de prei tot halverwege in in de lengte. Was de prei en snijd het groen en het wit in dunne ringen. Laat goed uitlekken. Snijd het lichtgroene deel in flinterdunne ringen en houd deze achter voor de garnering.
  2. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de witte en groene preiringen ca. 5 min. op een matig vuur tot ze glazig zijn. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van ca. 1 cm en bak 1 min. mee.
  3. Voeg de fond en het water toe. Breng aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Voeg de slagroom toe. Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad, breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de lichtgroene preiringen.

Preisoep

Prei maakt blij! Met deze preisoep 'preis'  je jezelf gelukkig, zeker als je nog een beetje Roquefortkaas over de preisoep strooit.Ingrediënten voor klassieke preisoep2 preien (ca. 400 g)25 g ongezouten roomboter100 g vastkokende aardappelen380 ml gevogeltefond (pot)500 ml kraanwater50 ml slagroom
00:48