Vegan voorgerechten voor kerst
Vegan voorgerechten voor kerst

Vegan voorgerechten voor kerst

Ga je voor een vegan kerst dit jaar? Allerhande biedt je plantaardige inspiratie voor veganistische voorgerechten. Van deze recepten worden je gasten vast en zeker blij!

Vegan voorgerechten voor kerst

Zo maak je een vegan waterkers-soep
Zo maak je een vegan waterkers-soep

Zo maak je een vegan waterkers-soep

Ingrediënten

voor 4 personen
 • 600 ml kraanwater
 • 2 el Bio Today yeast free vegetable stock powder in pot
 • 250 g diepvries gepelde sojaboontjes
 • 100 g diepvries tuinerwten
 • 45 g waterkers
 • 1 el Saitaku sushigember
 • 10 g verse basilicum
 • 4 el koelverse yochurt kokos ongezoet
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

 • blender
 1. Breng het water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken.
 2. Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje gember toe. Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep.
 3. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Roer de kokosyochurt los met 1 el (bij 4 personen) water. Schep in elk bord 1 el kokosyochurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct.

Waterkers-sojabonensoep

Snel, sneller, snelst: als voorgerecht serveer je deze kerst zelfgemaakte soep van sojabonen, tuinerwten en waterkers. De soep staat al in 10 minuten op tafel! En dankzij deze video decoreer je ‘m met de yoghurt voor een extra feestelijk effect! VOORGERECHT – 4 PERS. - 10 MIN. INGREDIËNTEN 2 el gistvrije groentebouillonpoeder (potje 125 g, Bio Today) 250 g gepelde sojaboontjes (diepvries, doos) 100 g tuinerwten (diepvries) 45 g waterkers (zak 75 g) 1 el sushigember (potje 190 g, Saitaku) 2⁄3 bakje basilicum (à 15 g) 4 el kokosyoghurt blender Verse soep maken Breng 600 ml water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken. Soep van waterkers en sojabonen Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht uit het potje gember toe. Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen. Roer de kokosyoghurt los met 1 el water. Schep in elk bord 1 el kokosyoghurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct. TIP Je kunt de soep tot en met het pureren 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. TIP Maak je soupart zoals in de video? Maak dan de satéprikker steeds schoon bij elke streep die je zet voor een extra strak resultaat.
00:28