Vegan voorgerechten voor kerst
Vegan voorgerechten voor kerst

Vegan voorgerechten voor kerst

Ga je voor een vegan kerst dit jaar? Allerhande biedt je plantaardige inspiratie voor veganistische voorgerechten. Van deze recepten worden je gasten vast en zeker blij!

Waterkers-sojabonensoep
Waterkers-sojabonensoep

Waterkers-sojabonensoep

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 600 ml kraanwater
  • 2 el Bio Today yeast free vegetable stock powder in pot
  • 250 g diepvries gepelde sojaboontjes
  • 100 g diepvries tuinerwten
  • 45 g waterkers
  • 1 el Saitaku sushigember
  • 10 g verse basilicum
  • 4 el koelverse yochurt kokos ongezoet
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • blender
  1. Breng het water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken.
  2. Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje gember toe. Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep.
  3. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Roer de kokosyochurt los met 1 el (bij 4 personen) water. Schep in elk bord 1 el kokosyochurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct.