Italiaanse voorgerechten
Italiaanse voorgerechten

Italiaanse voorgerechten

Ga je voor een echt Italiaans diner en zoek je Italiaanse voorgerechten? Bekijk onze lekkerste Italiaanse recepten. Anitpasti of primi, genoeg inspiratie!

Klassieke vitello tonnato
Klassieke vitello tonnato

Klassieke vitello tonnato

Ingrediënten

voor 6 personen
  • 900 g kalfsfricandeau
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 125 ml droge witte wijn
  • 100 ml heet water
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 citroenen
  • 2 ansjovisfilets in olie in blik
  • 160 g tonijnstukken in olijfolie
  • 4 el mayonaise
  • 100 g kappertjes in pot
  • 2 el verse platte peterselie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vleesthermometer
  • staafmixer
  1. Laat de fricandeau op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter en olie in een braadpan, leg het vlees erin en bak in 4 min. rondom bruin. Schenk de wijn en het warme water erbij. Snijd de wortel en bleekselderij in plakken. Voeg toe en stoof in 30-40 min. op middelhoog vuur rosé of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 63 °C. Keer het vlees af en toe.
  2. Snijd partjes van de citroen naar het aantal personen en pers de andere vrucht uit. Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Pureer de ansjovis met de tonijn, mayonaise en de helft van de kappertjes tot een bijna gladde saus.
  3. Neem het vlees uit de pan. Laat 10 min. rusten op een snijplank. Snijd de peterselie fijn. Voeg 2 a 3 el stoofvocht toe aan de tonijnsaus. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken en verdeel over de borden. Schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de kappertjes en de peterselie. Garneer met een partje citroen.