Vruchtentaart
Vruchtentaart

Vruchtentaart

Fruit is het snoepgoed van de natuur. Heerlijk zoet en een gouden combinatie met een taart, cake of ander lekker gebak. De mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je inspireren en bak erop los met fruit.

Franse aardbeientaart
Franse aardbeientaart

Franse aardbeientaart

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 155 g ongezouten roomboter
  • 250 g tarwebloem
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 12 g vanillesuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 375 g mascarpone
  • 3 el vloeibare honing
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 g verse aardbei
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 el kraanwater
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  • deegroller
  • taartvorm (Ø 28 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het ei in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Kneed kort met de hand en rol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm.
  2. Vet de taartvorm in met wat boter, bekleed de bodem en de randen van de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.
  3. Roer met een vork de mascarpone los in een kom en meng de honing erdoor. Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem. Week de gelatine 5 min. in koud water.
  4. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd in partjes. Leg de aardbeien dakpansgewijs op het mascarponemengsel in de vorm. Begin bij de korst en werk naar binnen.
  5. Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat de suiker oplossen. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien met het suikerwater, met behulp van de bakkwast. Dek de taart af met vershoudfolie en laat in minimaal 30 min. stijf worden in de koelkast.