Vegetarische couscousgerechten

Op zoek naar de lekkerste vegetarische couscousgerechten? De beste vega couscousrecepten vind je hier. Van traditioneel Marokkaans tot spannend met boerenkool.

Vegetarische couscous recepten

Vegetarische couscous maken
Vegetarische couscous maken

Vegetarische couscous maken

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 1 aubergine
  • 2 tl harissa pikant
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 100 g couscous
  • 125 ml kokend water
  • 1/2 komkommer
  • 7.5 g verse platte peterselie
  • 1/2 el limoensap
  • 205 g HAK linzen in zak
  • 3 el Turkse yoghurt
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Meng de harissa met de helft van de olie en besmeer de aubergine helften ermee. Leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak ca. 30 min. onder het midden van de oven.
  2. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.
  3. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het limoensap, de helft van de peterselie en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de auberginehelften uit de oven en verdeel de linzen en Turkse yoghurt erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de komkommercouscous.

Frisse couscoussalade boordevol groenten

Eet jij ook graag vegetarisch of wil je het graag een keer proberen? Dan is een couscoussalade hét ideale gerecht! Met de Verstegen Spice Blend voor Vega Couscoussalade maak je een super lekkere, vegetarische couscoussalade. De salade is gevuld met allerlei verschillende groenten, kikkererwten en feta. De 100% natuurlijke specerijenmix geeft een hartige bite aan de salade, onder andere door het ingrediënt ‘miso’. De boodschappenlijst en het recept voor de salade vind je terug op de verpakking. Zo wordt vegetarisch eten lekker en gemakkelijk!