Italiaanse taart

Italiaanse taarten danken hun heerlijke romige smaak aan mascarpone of ricotta. Maak een grande finale op een heerlijke Italiaanse avond.

Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem
Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem

Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem

Ingrediënten

voor 12 personen
  • 8 blaadjes gelatine
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 250 g cantuccini alla mandorla koekjes
  • 2 citroenen
  • 150 ml limoncello
  • 500 ml volle Franse kwark
  • 250 g mascarpone
  • 175 g witte basterdsuiker
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)
  1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Smelt de boter en maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap met de limoncello in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.
  3. Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het limoncellomengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het citroenrasp.