bewaar
Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons
Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons
bewaar

Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.

20 min. bereiden
25 min. wachten
1600waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

250 g

AH Biologisch kastanjechampignons

20 g

ongezouten roomboter

200 g

biologische spekreepjes

380 g

scharrelkipdijfilet

500 g

fijne winterpeen

1 el

tarwebloem

400 ml

kraanwater

1

kippenbouillontablet

1 kg

krieltjes

125 g

crème fraîche

15 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • braadpan met deksel

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.

Aan de slag

1

Snipper de sjalotten en veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalot, kastanjechampignons en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken en de wortels in stukken van 4 cm.

2

Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot-champignonmengsel en bak 3 min. mee. Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.

3

Breng ondertussen een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.

4

Halveer de krieltjes en snijd de grote in drie stukken. Voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en krieltjes toe aan het kipmengsel. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in ca. 25 min. gaar. Roer af en toe.

5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep door de kipstoof en serveer.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

combinatietipLekker met donker brood, bijv. pain rustique.

Franse kipstoof

Instructievideo - 03:00 min.