Kip­stoof met wor­tel, spek, kriel­tjes & kas­tan­je­cham­pig­nons

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 725 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(1.550) waardeer
frans hoofdgerecht Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht. 4 personen
3 1.550

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • braadpan met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten en veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalot, kastanjechampignons en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken en de wortels in stukken van 4 cm.
  2. Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot-champignonmengsel en bak 3 min. mee. Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.
  3. Breng ondertussen een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag. Halveer de krieltjes en voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en krieltjes toe aan het kipmengsel. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep door de kipstoof en serveer.

combinatietip:

Lekker met donker brood, bijv. pain rustique.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­stoof met wor­tel, spek, kriel­tjes & kas­tan­je­cham­pig­nons

1
1
  • 2 sjalotten
  • 250 g AH Biologisch kastanjechampignons

Snipper de sjalotten en veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier.

2
2
  • 10 g ongezouten boter
  • 200 g biologische spekreepjes

Verhit de boter in een braadpan en bak de sjalot, kastanjechampignons en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 380 g scharrelkipdijfilets
  • 500 g fijne winterpenen

Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken en de wortels in stukken van 4 cm.

4
4
  • 10 g ongezouten boter

Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot-champignonmengsel en bak 3 min. mee.

5
5
  • 1 el tarwebloem

Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.

6
6
  • 400 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Breng ondertussen een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.

7
7
  • 1 kg krieltjes
  • 125 g crème fraîche

Halveer de krieltjes en voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en krieltjes toe aan het kipmengsel.

8
8

Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar.

9
9
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep door de kipstoof en serveer.

combinatietip:

Lekker met donker brood, bijv. pain rustique.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.