Zalm met groe­ne thee, ko­kos­rijst en misogroen­ten

(92) waardeer
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
4 92

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de zalmfilets op een bord, trek de zakjes groene thee open, strooi de inhoud van de zakjes met een snuf peper en zout over de vis en wrijf ze goed in. Verhit 1 el olie in een koekenpan, leg de filets op de huid erop en keer ze om tot ze rondom goudbruin zijn. Doe de kokosmelk, rijst en kokend water (gebruik een theedoek) in een grote pan. Doe er een 1/2 citroen bij, roer goed, leg er de deksel op, laat de rijst terwijl u af en toe roert 10 min. koken en draai dan het vuur uit.
  2. Snijd de helft van de peper in ringetjes, gooi de rest met de geschilde gember, de miso, 3/4 van de koriander, het sap van 1/2 citroen, de sojasaus, de honing en een scheutje water in de blender en pureer alles tot het glad is. Giet de rest van het kokende water uit de waterkoker in de middelgrote pan. Doe er de sugarsnaps, de schoongemaakte aspergebroccoli en asperges en een snufje peper en zout bij en laat ze een paar minuten koken tot ze net zacht zijn.
  3. Haal de gebakken zalmfilets uit de pan, trek er de velletjes voorzichtig af en leg ze ongeveer 30 sec. met de zachte kant naar onder terug in de pan tot ze heerlijk krokant zijn. Schenk de dressing op een bord, giet de groenten vlug af en leg ze op een hoopje in de dressing. Maak de rijst luchtig, trek de zalm in vlokken en leg die erop, strooi er de ringetjes Spaanse peper en de rest van de blaadjes koriander over en serveer het gerecht met partjes limoen en de krokant gebakken velletjes.

Tip:

U kunt voor dit gerecht ook zalm zonder vel gebruiken.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met groene thee, kokosrijst en misogroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met groe­ne thee, ko­kos­rijst en misogroen­ten

1
1
  • 4 verse zalmfilets
  • 2 groene thee

Leg de zalmfilets op een bord, trek de zakjes groene thee open, strooi de inhoud van de zakjes met een snuf peper en zout over de vis en wrijf ze goed in.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit 1 el olie in een koekenpan, leg de filets op de huid erop en keer ze om tot ze rondom goudbruin zijn.

3
3
  • 400 g kokosmelk light
  • 300 g basmatirijst
  • ½ citroen
  • 250 ml kokend water

Doe de kokosmelk, rijst en kokend water (gebruik een theedoek) in een grote pan. Doe er een 1/2 citroen bij, roer goed, leg er de deksel op, laat de rijst terwijl u af en toe roert 10 min. koken en draai dan het vuur uit.

4
4
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 1 el misopasta
  • 15 g verse koriander
  • ½ citroen
  • 3 el sojasaus zoutarm
  • 1 tl vloeibare honing

Snijd de helft van de peper in ringetjes, gooi de rest met de geschilde gember, de miso, 3/4 van de koriander, het sap van 1/2 citroen, de sojasaus, de honing en een scheutje water in de blender en pureer alles tot het glad is.

5
5
  • 750 ml kokend water
  • 200 g verse sugarsnaps
  • 200 g aspergebroccoli
  • 300 g verse groene asperges

Giet de rest van het kokende water uit de waterkoker in de middelgrote pan. Doe er de sugarsnaps, de schoongemaakte aspergebroccoli en asperges en een snufje peper en zout bij en laat ze een paar minuten koken tot ze net zacht zijn.

6
6

Haal de gebakken zalmfilets uit de pan, trek er de velletjes voorzichtig af en leg ze ongeveer 30 sec. met de zachte kant naar onder terug in de pan tot ze heerlijk krokant zijn.

7
7

Schenk de dressing op een bord, giet de groenten vlug af en leg ze op een hoopje in de dressing.

8
8
  • 1 limoen

Maak de rijst luchtig, trek de zalm in vlokken en leg die erop, strooi er de ringetjes Spaanse peper en de rest van de blaadjes koriander over en serveer het gerecht met partjes limoen en de krokant gebakken velletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.