bewaar
Jools' Schotse zondag
Jools' Schotse zondag
bewaar

Jools' Schotse zondag

15 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 doosjes

zomerfruit

1 takje

rozemarijn

3 el

vloeibare honing

1

sinaasappel

50 g

boter

200 g

havermout

100 ml

slagroom

2 el

lichte basterdsuiker

eventueel een scheutje

whisky

200 g

yoghurt

2 kruimelige

koekjes

Aan de slag

1

Doe het bevroren fruit met de rozemarijn en 1 el honing in een kleine steelpan. Rasp de oranje schil erboven en pers de sinaasappel uit. Voeg het sap toe en breng alles aan de kook. Na een paar minuten begint het fruit zijn heerlijke plakkerige sap af te geven. Schep het fruit met een schuimspaan in een mengkom.

2

Verwijder het takje rozemarijn en laat het vocht rustig pruttelen tot het een mooie siroop is geworden. Schenk de siroop over het fruit en zet het opzij om af te koelen.

3

Smelt de boter en de rest van de honing in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de havermout toe en bak tot alles goudbruin en plakkerig is.

4

Klop de slagroom met de suiker tot het dik en stevig is en in zachte pieken omhoog blijft staan. Voeg de yoghurt toe en spatel alles door elkaar.

5

Neem 4 glazen en schep wat van het fruit onderin met wat siroop. Schep wat van het roommengsel erbij, dan verkruimelt u wat van de koekjes erover, dan een schepje havermout en ga zo door, tot u of de glazen hebt gevuld, of uw ingrediënten op zijn. Bestrooi met de allerlaatste havermout en serveer.

algemeenNog Schotser wordt dit gerecht als u in stap 4, tegelijk met de yoghurt, een scheutje whisky door de slagroom spatelt.