Pasta met magere rundersaucijzen

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
129
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g penne (pasta, zak 500 g)
- 300 g magere rundersaucijzen
- 2 venkelknollen
- 1 bakje romaatjes ((250 g), gehalveerd)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 bakje platte peterselie ((20 g), blaadjes grofgesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de pasta in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder ondertussen het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de saucijzenvulling in 5 min. bruin en gaar. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes.
- Snijd de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in dunne reepjes. Voeg toe aan de worst en bak 8 min. mee. Voeg de romaatjes toe en warm 1 min. door.
- Meng de pasta met het vlees en de groente. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de kaas en peterselie en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g