bewaar
Kipfilet met waterkerssaus
Kipfilet met waterkerssaus
bewaar

Kipfilet met waterkerssaus

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kipfilets

zout en versgemalen peper

25 g

boter

1 zakje

waterkers

125 ml

slagroom

2 theelepels

mierikswortel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Kipfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren. Uit waterkers grove takjes verwijderen. In keukenmachine waterkers met slagroom en mierikswortel tot gladde saus pureren. In steelpan saus al roerende zachtjes verwarmen tot dikte goed is. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets schuin in plakjes snijden en op vier borden leggen. Waterkerssaus erover en ernaast scheppen. Serveren met groene pasta en salade van kerstomaatjes.