Paprikaroomsoep
Snelle soep voor als je snel aan tafel moet. Verrassend: je maakt 'm met smeerkaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 3 rode paprika's
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 200 g Leerdammer smeerkaas
- 3 dl water
- 1 kruidenbouillontablet
- 75 g croutons met knoflook en kruiden
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Pel en snipper de ui. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en paprika ca. 3 min. zachtjes. Voeg de paprikapoeder, smeerkaas, het water en bouillonblokje toe.
- Laat de soep afgedekt ca. 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout. Wrijf de soep door een zeef en verwarm nog ca. 1 min. Serveer met de croutons.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.355 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Paprikaroomsoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paprikaroomsoep
- 1 ui
- 3 rode paprika's
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 200 g Leerdammer smeerkaas
- 3 dl water
- 1 kruidenbouillontablet
Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en paprika ca. 3 min. zachtjes. Voeg de paprikapoeder, smeerkaas, het water en bouillontablet toe.
Laat de soep afgedekt ca. 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 75 g croutons met knoflook en kruiden
Wrijf de soep door een zeef en verwarm nog ca. 1 min. Serveer met de croutons.