bewaar
Thaise pasteitjes
Thaise pasteitjes
bewaar

Thaise pasteitjes

20 min. bereiden
20 min. wachten
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

winterpeen

150 g

witte kool

1

limoen

2 tl

hot curry poeder

2 bolletjes

stemgember

2 el

sojasaus

6 vellen

filodeeg

1 bakje

taugé

1 bakje

koriander

50 g

gezouten pinda's

1

ei

2 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

1

Doe de peen en kool in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en voeg toe met het curry poeder, de gember en sojasaus. Houd apart.

2

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de vellen filodeeg in de breedte en bekleed de muffinvormpjes ermee.

3

Voeg de taugé, koriander en pinda's toe aan de groenten, schep om en verdeel over het deeg. Pak de punten van het deeg op en pak bij elkaar als een zakje. Druk aan. Herhaal met de rest van de pasteitjes.

4

Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak ca. 20 min. in de oven. Lekker met een omelet en zoete chilisaus.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.