bewaar
Biefstuk en portobello
Biefstuk en portobello
bewaar

Biefstuk en portobello

20 min. bereiden
175waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

50 g

boter

2 tenen

knoflook

1 schaal

biefstukpuntjes

3 takjes

rozemarijn

1 bakje

kastanjechampignons

1 schaal

portobello

1 beker

slagroom

1 bakje

basilicum

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de biefstuk, rozemarijn, peper en zout toe en bak 3 min. op hoog vuur. Schep het vlees uit de pan, leg op een schaal en dek af met aluminiumfolie.

3

Verhit de rest van de boter in de hapjespan. Voeg de champignons, portobello, peper en zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Doe de slagroom erbij, breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de pasta samen met het basilicum toe aan de paddenstoelen, schep om en verdeel over 4 borden. Verdeel de biefstuk erover en serveer direct. Lekker met geschaafde Pecorino (kaas) en gesmoorde groenten. Kijk voor een recept op ah.nl/allerhande.

algemeenEten er geen kinderen mee? Voeg vlak voor het serveren een scheut sherry toe aan de roomsaus, dit geeft een warme, iets nootachtige smaak.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.