bewaar
Mango-gemberjam
Mango-gemberjam
bewaar

Mango-gemberjam

20 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

mango

2 cm

verse gember

50 ml

sinaasappelsap

3 el

gembersiroop

3 el

suiker

2

kruidnagels

100 g

pitloze witte druiven

2 blaadjes

gelatine

1

citroen

1

kaas plateau mild

Aan de slag

1

Snijd de mango in stukjes en de gember in plakjes. Breng het sinaasappelsap met de mango, gember, gembersiroop, suiker, kruid­nagels en druiven aan de kook. Laat op heel laag vuur 30 min. koken met de deksel op de pan. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen.

2

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en los op in de jam. Breng de jam op smaak met citroensap en extra suiker. Laat afkoelen in ca. 2 uur. Serveer bij de kaas.

algemeenU kunt de jam 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.