bewaar
Lasagne met roomsaus
Lasagne met roomsaus
bewaar

Lasagne met roomsaus

35 min. bereiden
35 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

50 g

bloem

700 ml

melk

1 bekertje

slagroom

1

groentebouillontablet

1 bakje

roma tomaten

75 g

Parmezaanse kaas

8 el

olijfolie

500 g

rode uien

4 el

balsamicoazijn

2 pakjes

pancetta

6 tenen

knoflook

1 pakje

fijne tuinbonen

2 pakjes

verse lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verhit de boter in een pan. Meng de bloem erdoor. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden. Doe de melk, room en het bouillontablet erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg de tomaten en 2/3 van de kaas toe en draai het vuur uit.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur 25 min. Voeg na 12 min. de azijn toe. Verhit 5 el olie in een andere koekenpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de knoflook 1 min. in het bakvet. Bak de bevroren boontjes 1 min. mee.

3

Schep wat saus in de schaal en bedek met lasagnebladen. Schep er wat ui, saus en pancetta op en bedek met lasagnebladen. Schep er wat saus en tuinboontjes op. Herhaal tot alles op is. Eindig met saus, tuinboontjes en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in de oven. Lekker met groentecrisps (chips, zak 100 g).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Lasagne met roomsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig