bewaar
Gebakken biet met rösti en slavink
Gebakken biet met rösti en slavink
bewaar

Gebakken biet met rösti en slavink

AVG'tje nieuwe stijl: van aardappel maken we rösti en de groente bakken we kort.

30 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

iets kruimige aardappelen

1

middelgrote ui

1

middelgroot ei

4 el

traditionele olijfolie

4

slavinken

800 g

gekookte bieten

1 tl

komijnzaad

1 el

appelstroop

Dit heb je nodig

  • rasp of keukenmachine

  • zeef

AVG'tje nieuwe stijl: van aardappel maken we rösti en de groente bakken we kort.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Doe in een zeef en druk het vocht eruit. Rasp de ui en meng samen met het ei en peper en eventueel zout door de aardappel. Verhit ½ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk licht aan. Bak de rösti 10 min. op laag vuur. Keer met behulp van een bord en bak nog 10 min.

2

Verhit ondertussen ½ van de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de slavinken in 15 min. rondom bruin en gaar.

3

Snijd ondertussen de bieten in plakken van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in een wok. Voeg eerst het komijnzaad en dan de bieten toe en roerbak 3 min. Voeg de appelstroop toe en roerbak nog 2 min.

4

Snijd de rösti in stukken en verdeel over de borden, samen met de slavinken en de bieten.