Ge­bak­ken biet met rös­ti en sla­vink

AVG'tje nieuwe stijl: van aardappel maken we rösti en de groente bakken we kort.

(45) waardeer
hoofdgerecht AVG'tje nieuwe stijl: van aardappel maken we rösti en de groente bakken we kort. 4 personen
3 45

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp of keukenmachine
  • zeef

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Doe in een zeef en druk het vocht eruit. Rasp de ui en meng samen met het ei en peper en eventueel zout door de aardappel. Verhit ½ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk licht aan. Bak de rösti 10 min. op laag vuur. Keer met behulp van een bord en bak nog 10 min.
  2. Verhit ondertussen ½ van de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de slavinken in 15 min. rondom bruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de bieten in plakken van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in een wok. Voeg eerst het komijnzaad en dan de bieten toe en roerbak 3 min. Voeg de appelstroop toe en roerbak nog 2 min.
  4. Snijd de rösti in stukken en verdeel over de borden, samen met de slavinken en de bieten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken biet met rösti en slavink

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken biet met rös­ti en sla­vink

1
1
  • 800 g iets kruimige aardappelen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 middelgroot ei

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Doe in een zeef en druk het vocht eruit. Rasp de ui en meng samen met het ei en peper en eventueel zout door de aardappel.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk licht aan.

3
3

Bak de rösti 10 min. op laag vuur. Keer met behulp van een bord en bak nog 10 min.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 slavinken

Verhit ondertussen de olie in een andere koekenpan en bak de slavinken in 15 min. rondom bruin en gaar.

5
5
  • 800 g gekookte bieten
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl komijnzaad

Snijd ondertussen de bieten in plakken van een ½ cm dik. Verhit de olie in een wok. Voeg eerst het komijnzaad en dan de bieten toe en roerbak 3 min.

6
6
  • 1 el appelstroop

Voeg de appelstroop toe en roerbak nog 2 min.

7
7

Snijd de rösti in stukken en verdeel over de borden, samen met de slavinken en de bieten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.