Kreeft met va­nil­le­zout

(60) waardeer
voorgerecht 6 personen
3 60

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de vanillestokjes in de lengte, schraap met een mespunt het merg eruit en doe het in een kom. Meng met het zeezout.
  2. Breng in een grote pan voldoende water met de bouillontabletten aan de kook, zodat de kreeften helemaal onder staan. Kook de kreeften 6 min. Ze zijn gaar als ze een felrode rug hebben. Neem uit de pan met een kooktang of schuimspaan. Leg een kreeft met de kop van je af op zijn buik op een grote plank. Zet de punt van een groot, scherp mes in het kuiltje bovenop de kop tussen de ogen, zodat het mes grip heeft. Snijd de kreeft in 1 keer in de lengte doormidden en verwijder het darmkanaal, de lever en maag. Snijd de overige kreeften op dezelfde manier doormidden. Leg de halve kreeften op een schaal. Bestrooi met vanillezout naar smaak en besprenkel met de olie.

Tip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

video

Kreeft klaar­ma­ken

instructievideo - 00:58 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 16 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.