bewaar
Aardappelgratin en groene groenten
Aardappelgratin en groene groenten
bewaar

Aardappelgratin en groene groenten

20 min. bereiden
40 min. wachten
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eieren

1 bekertje

crème fraîche

1 zakje

gemalen kaas

1 zakje

bosui

1 duopak

aardappelschijfjes

1 zak

broccoliroosjes

1 pak

Hollandse snijbonen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche. Meng er 75 g kaas en peper en zout naar smaak door. Voeg de bosui en de aardappelschijfjes toe. Schep het mengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

2

Kook de bevroren broccoli in ca. 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe. Giet af. Neem de aardappelgratin uit de oven, snijd in stukken en verdeel over 4 borden. Serveer met de groenten.