bewaar
Oventonijn met broccoli
Oventonijn met broccoli
bewaar

Oventonijn met broccoli

20 min. bereiden
25 min. wachten
158waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikjes

tonijnmoot naturel

1 blikje

maiskorrels

1 zakje

bosui

2 tl

paprikapoeder

2

eieren

8 plakjes

roomboterbladerdeeg

2 x 300 g

broccoli

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de tonijn met een vork los in een kom. Voeg de mais, de bosui, het paprikapoeder en 1 ei toe. Breng op smaak met peper en zout.

2

Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijn-mengsel erover, laat een rand van ca. 1 cm rondom vrij. Bestrijk de rand met een beetje water en dek het tonijnmengsel af met de overige 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan met een vork en bestrijk de bovenzijde met de rest van het ei. Bak de pakketjes in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3

Kook ondertussen de broccoli in ca. 4 min. beetgaar. Neem de pakketjes uit de oven en serveer ze met de broccoli. Lekker met zoete chilisaus.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.