bewaar
Kip in 't pannetje
Kip in 't pannetje
bewaar

Kip in 't pannetje

15 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ liter

olijfolie

1 hele

kip

1

sinaasappel

3

laurierblaadjes

1 takje

rozemarijn

10 tenen

knoflook

20

peperkorrels

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de kip rondom royaal met zout en peper en leg de kip op de borstkant in de olie.

2

Schil met een dunschiller 5 lange repen van de sinaasappelschil. Voeg de sinaasappelschil met laurierblaadjes, rozemarijn, knoflook en peperkorrels toe. Zet het vuur hoog, leg de deksel op de pan en draai na 4 min. het vuur laag. Keer de kip voorzichtig met een tang of vleesvork, zodat de goudbruine borst naar boven ligt.

3

Leg de deksel weer op de pan en zet de pan op het rooster in het midden van de oven. Laat de kip in 1 1/4 uur in de olie gaar worden. Lekker met krieltjes en gebakken courgette.

tip

algemeenU kunt de kip rustig in de olie laten liggen. Hij blijft nog heel lang warm. Makkelijk als u nog aan het borrelen bent.