Ingrediënten
4 personen
1.3 l
olijfolie
1 hele
kip
1
sinaasappel
3
laurierblaadjes
1 takje
rozemarijn
10 tenen
knoflook
20
peperkorrels
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de kip rondom royaal met zout en peper en leg de kip op de borstkant in de olie.
Schil met een dunschiller 5 lange repen van de sinaasappelschil. Voeg de sinaasappelschil met laurierblaadjes, rozemarijn, knoflook en peperkorrels toe. Zet het vuur hoog, leg de deksel op de pan en draai na 4 min. het vuur laag. Keer de kip voorzichtig met een tang of vleesvork, zodat de goudbruine borst naar boven ligt.
Leg de deksel weer op de pan en zet de pan op het rooster in het midden van de oven. Laat de kip in 1 1/4 uur in de olie gaar worden. Lekker met krieltjes en gebakken courgette.
Kip in 't pannetje

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
15 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de kip rondom royaal met zout en peper en leg de kip op de borstkant in de olie.
Schil met een dunschiller 5 lange repen van de sinaasappelschil. Voeg de sinaasappelschil met laurierblaadjes, rozemarijn, knoflook en peperkorrels toe. Zet het vuur hoog, leg de deksel op de pan en draai na 4 min. het vuur laag. Keer de kip voorzichtig met een tang of vleesvork, zodat de goudbruine borst naar boven ligt.
Leg de deksel weer op de pan en zet de pan op het rooster in het midden van de oven. Laat de kip in 1 1/4 uur in de olie gaar worden. Lekker met krieltjes en gebakken courgette.
algemeen:U kunt de kip rustig in de olie laten liggen. Hij blijft nog heel lang warm. Makkelijk als u nog aan het borrelen bent.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1½ l olijfolie
1 hele kip
1 sinaasappel
3 laurierblaadjes
1 takje rozemarijn
10 tenen knoflook
20 peperkorrels