bewaar
Zwitserse rösti
Zwitserse rösti
bewaar

Zwitserse rösti

30 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

iets kruimige aardappelen

2

uien

2

middelgrote eieren

30 g

ongezouten roomboter

2 el

traditionele olijfolie

Aan de slag

1

Schil de aardappelen. Rasp de aardappelen en de uien grof boven een schaal. Voeg de eieren toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit de boter en de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het aardappelmengsel met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur.

3

Schuif de rösti op een groot bord, leg er een tweede bord bovenop en keer de borden. Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan en bak nog 6 min. zonder deksel. Snijd de rösti in vier punten.

combinatietipLekker met gehaktbal, spek & jus en sperziebonen met Amsterdamse uien (recepten elders op ah.nl/recepten).