bewaar
Gehaktbrood met cherrytomaten
Gehaktbrood met cherrytomaten
bewaar

Gehaktbrood met cherrytomaten

25 min. bereiden
45 min. wachten
203waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4

volkoren beschuiten

4 el

olijfolie

2

uien

2 x 300 g

gehakt

2 el

crème fraîche

1 el

gemalen komijn (djinten)

1 blik

tomatenblokjes

1 bakje

cherrytomaten

1 teen

knoflook

1 el

rodewijnazijn

2 tl

bruine basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, ovale ovenschaal van 30 cm, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn of verkruimel ze in een plastic zak met een deegroller.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Laat even afkoelen.

3

Meng het gehakt met de beschuitkruimels, de ui, de crème fraîche, 1 el komijn en peper en zout naar smaak. Vorm er een ovaal 'brood' van en leg het in de ovenschaal.

4

Meng de tomatenblokjes met de rest van de olie en komijn, cherrytomaten, knoflook, azijn en suiker. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de saus over het gehaktbrood. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.