bewaar
Spaanse aardappeltjes met slacarree
Spaanse aardappeltjes met slacarree
bewaar

Spaanse aardappeltjes met slacarree

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappelen

2 x 400 g

sperziebonen

4 el

olijfolie

2 schaaltjes

sla

2 tl

milde paprikapoeder

2 tenen

knoflook

½ potje

zwarte olijven

3 el

aïoli

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes 10 min. in weinig water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 6 min. beetgaar.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de slacarrees in 10 min. aan beide kanten gaar en bruin; keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aardappeltjes in 4-5 min. goudbruin. Schep de paprikapoeder, de knoflook en de plakjes olijf door de aardappelblokjes en bak nog 1 min. op laag vuur.

3

Verdeel de slacarrees over 4 borden, schep de aardappelblokjes erbij. Serveer met de sperziebonen en de aïoli.

algemeenJe kunt de slacarree ook vervangen door slavink.

algemeenLiever pittige aardappeltjes? Neem pikante paprikapoeder in plaats van milde (potje 35 g).