Zomerpasta met tuinerwten en munt
Groene pasta zonder vlees en vis, maar met peultjes en Italiaanse kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g tagliatelle met ei
- 200 g verse peultjes
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 4 el olijfolie extra vierge
- 250 g diepvries tuinerwten
- 100 g Grana Padano kazen (stuk)
- 8 g verse munt
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de peultjes toe.
- Snipper de sjalotten en snijd knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Fruit de knoflook en erwten 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de pasta en peultjes af en schep om met de rest van de olie en tuinerwten. Schaaf plakjes kaas erover en bestrooi met de blaadjes munt.

Zomerpasta met tuinerwten en munt
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 275 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Zomerpasta met tuinerwten en munt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zomerpasta met tuinerwten en munt

- 300 g tagliatelle met ei
- 200 g verse peultjes
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de peultjes toe.

- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
Snipper de sjalotten en snijd knoflook fijn.

- 2 el olijfolie extra vierge
- 250 g diepvries tuinerwten
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Fruit de knoflook en erwten 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 2 el olijfolie extra vierge
Giet de pasta en peultjes af en schep om met de olie en tuinerwten.

- 100 g Grana Padano kazen
- 8 g verse munt
Schaaf er plakjes kaas over en bestrooi met de blaadjes munt. Bon appétit!