
Ingrediënten
4 personen
1 kg
aardappelen
1 el
olijfolie
100 g
ontbijtspek
300 g
tuinerwten
6 el
bieslook
1
rode ui
1 zak
botersla
Aan de slag
Snijd de aardappelen in partjes. Kook ze in water met zout in ca. 10 min. gaar en giet ze af. 2 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het spek knapperig. Spoel de tuinerwten in een zeef onder warm stromend water tot ze net zijn ontdooid. 3 Roer de dressing los met 2 el water. Doe de aardappelen met de rode ui en de erwten in een schaal en schep er voorzichtig de dressing door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de botersla over een schaal of 4 kommen en schep de aardappelsalade erop. Verkruimel het spek erover. Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
Luxe aardappelsalade met spekjes

hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in partjes. Kook ze in water met zout in ca. 10 min. gaar en giet ze af. 2 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het spek knapperig. Spoel de tuinerwten in een zeef onder warm stromend water tot ze net zijn ontdooid. 3 Roer de dressing los met 2 el water. Doe de aardappelen met de rode ui en de erwten in een schaal en schep er voorzichtig de dressing door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de botersla over een schaal of 4 kommen en schep de aardappelsalade erop. Verkruimel het spek erover. Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
algemeen:U kunt de aardappelsalade een paar uur van tevoren maken. Laat de salade helemaal afkoelen en zet hem afgedekt in de koelkast. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kg aardappelen
1 el olijfolie
100 g ontbijtspek
300 g tuinerwten
6 el bieslook
1 rode ui
1 zak botersla