bewaar
Luxe aardappelsalade met spekjes
Luxe aardappelsalade met spekjes
bewaar

Luxe aardappelsalade met spekjes

20 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

1 kg

aardappelen

1 el

olijfolie

100 g

ontbijtspek

300 g

tuinerwten

6 el

bieslook

1

rode ui

1 zak

botersla

Aan de slag

Snijd de aardappelen in partjes. Kook ze in water met zout in ca. 10 min. gaar en giet ze af. 2 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het spek knapperig. Spoel de tuinerwten in een zeef onder warm stromend water tot ze net zijn ontdooid. 3 Roer de dressing los met 2 el water. Doe de aardappelen met de rode ui en de erwten in een schaal en schep er voorzichtig de dressing door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de botersla over een schaal of 4 kommen en schep de aardappelsalade erop. Verkruimel het spek erover. Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.

tip

algemeenU kunt de aardappelsalade een paar uur van tevoren maken. Laat de salade helemaal afkoelen en zet hem afgedekt in de koelkast. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.