Ka­pu­cij­ners met zelf­ge­maak­te pic­ca­lil­ly

(58) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 58

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de spekblokjes in een pan en bak op laag vuur in 30 min. uit. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Gooi het vet niet weg. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes en de blokjes winterpeen in ca. 5 min. beetgaar. Breng in een pan 250 ml water, de azijn, de kurkuma, de gembersiroop en de suiker aan de kook. Strooi de allesbinder al roerend hierbij. Laat binden en draai het vuur laag. Voeg de bloemkool, de winterpeen, de augurk en de zilveruitjes toe, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout. Verwarm de kapucijners volgens de aanwijzingen op het potje. Verwarm een pan en bak de spekjes nog even op. Smelt het spekvet. Serveer de kapucijners met de spekjes, het spekvet en piccalilly naar smaak. Lekker met groene kropsla en gebakken uienringen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.