bewaar
Gestoomde roodbaars
Gestoomde roodbaars
bewaar

Gestoomde roodbaars

40 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotjes

1 teentje

knoflook

1

rode peper

2

bosuitjes

1 stengel

sereh

1 dunne

prei

1 kleine

winterwortel

½

kippenbouillontablet

450 g

roodbaarsfilet

1 theelepel

donkerbruine basterdsuiker

2 eetlepels

vissaus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen. Peper halveren, zaadjes verwijderen en fijn hakken. Bosuitjes schoonmaken. Wit deel in ringetjes snijden, groene deel in schuine stukken van 2 cm snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Prei en winterwortel schoonmaken, beide in lengte halveren en in dunne plakjes snijden. Bouillontablet oplossen in 2 dl kokend water.

2

In 2 pannen laag water aan de kook brengen. Visfilets op 4 stukken bakpapier leggen. Prei, wortel, sjalot, sereh en ringetjes bosui erover verdelen. Vis besprenkelen met 3 eetlepels bouillon en pakketjes goed dichtvouwen. In elke pan vergiet of stoommand hangen en hierin 2 vispakketjes leggen. Deksel op vergiet leggen en vis in ca. 10 minuten gaarstomen. Intussen boven kom knoflook uitpersen. Limoensap, vissaus, peperstukjes en suiker erdoor roeren. Vispakketjes op borden leggen en openvouwen. Sausje over vis schenken en garneren met stukjes bosui.

tip

Vis stomen

Instructievideo - 00:34 min.