bewaar
Gevulde paprika's met risotto en mozzarella
Gevulde paprika's met risotto en mozzarella
bewaar

Gevulde paprika's met risotto en mozzarella

Risotto is ook heel geschikt om groenten mee te vullen. Zoete rode paprika bijvoorbeeld.

45 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

10 g

verse Italiaanse kruiden

3 el

olijfolie met knoflookaroma en chilipeper

200 g

risottorijst

700 ml

groentebouillontablet

25 g

Grana Padano, snippers

4

rode paprika's

150 g

geraspte pizzakaas

Dit heb je nodig

  • grilltopper

  • barbecue

Risotto is ook heel geschikt om groenten mee te vullen. Zoete rode paprika bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Snipper de ui en hak de Italiaanse kruiden fijn. Verwarm in een ruime hapjes- of kleine braadpan 2/3 van de olie en fruit de ui zachtjes 2 min. Voeg de rijst en kruiden toe en al bak al roerend 1 min. Schenk de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Kook de rijst op zacht vuur in 20 à 25 min. gaar. Roer af en toe. Roer de grana padano en peper naar smaak door de rijst.

2

Snijd de paprika's van boven naar beneden door het steeltje in twee helften. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Verdeel de rijst over de paprikahelften en bewaar tot gebruik in de koelkast. Verdeel de pizzakaas over de paprika's. Bestrijk de paprika's met de rest van de olie. Vet het rooster of de grilltopper in, leg de paprika's erop en grill ca. 10 min. Dek de laatste 5 min. de paprika's losjes af met aluminiumfolie, een halfronde deksel of deksel van de barbecue.

tip

combinatietipLekker met salade met tomaat en zwarte olijven.

variatietipVoor dit recept worden de paprika's gevuld met zelfgemaakte risottorijst; dat kan ook een kant-en-klare risotto zijn of couscous. Alle variaties zijn even lekker. Als er maar niet bezuinigd wordt op de kaas.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.