bewaar
Tonijnsouvlaki met pitabroodjes
Tonijnsouvlaki met pitabroodjes
bewaar

Tonijnsouvlaki met pitabroodjes

15 min. bereiden
20 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

citroenen

50 ml

olijfolie

1 eetlepel

gedroogde oregano

600 g

tonijn

2

rode paprika's

2

rode uien

8

shoarmabroodjes

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

Voor marinade schil dun van 1 citroen raspen en vrucht uitpersen. In ruime kom citroenrasp, sap, olie, oregano, 1 tl zout en 1/2 tl peper door elkaar mengen. Stukken tonijn erdoor scheppen en, afgedekt, 20 min. op kamertemperatuur marineren. Enkele keren omscheppen. Afwisselend stukken tonijn, stukken paprika en parten ui op geweekte satéstokjes steken. Spiesjes en overgebleven marinade tot gebruik in koelkast bewaren.

2

Spiesjes op goed ingevette grilltopper aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Spiesjes tussentijds met overgebleven marinade bestrijken. Intussen broodjes op barbecuerooster aan elke kant 1/2 min. grillen. Broodjes opensnijden en spiesje ertussen leggen. Naar smaak citroen erover uitknijpen en peper of zout erover strooien. Lekker met tzatziki en kalamata-olijven.

algemeenBroodjes hebben niet te veel warmte nodig. Leg de te grillen broodjes daarom op een hoekje aan de zijkant van het rooster.