bewaar
Zwartepasta nera
Zwartepasta nera
bewaar

Zwartepasta nera

20 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zwarte tagliatelle

3 el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 zak

gemengde zeevruchten

1 bakje

cocktailgarnalen

3 eetlepels

sambuca

1

citroen

1 beker

slagroom

1 bakje

verse peterselie

1

rode peper

Aan de slag

Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook op laag vuur goudbruin. Dep de zeevruchten goed droog, doe ze met de cocktailgarnalen bij de knoflook en bak ze al omscheppend mee. Draai het vuur hoog onder de zeevruchten, schenk 2 eetlepels sambuca en de helft van het citroensap erbij en laat het 1-2 minuten op hoog vuur al omscheppend meekoken. Breng intussen in een aparte pan de slagroom aan de kook met de rest van het citroensap en 1 eetlepel sambuca. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de tagliatelle met de zeevruchten, bestrooi met de peterselie en de rode peper en serveer de roomsaus erbij. Lekker met gegrilde venkel en een lepel crème fraîche.