bewaar
Romige champignonsoep
Romige champignonsoep
bewaar

Romige champignonsoep

Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.

25 min. bereiden
1252waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

250 g

champignons

50 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

1 liter

kraanwater

2

kippenbouillontabletten

3 el

crème fraîche

Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

2

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

3

Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.

tip

combinatietipLekker met fijngesneden selderij.

variatietipVervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten voor een vegetarisch gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.