bewaar
Frisse cranberrycheesecake
Frisse cranberrycheesecake
bewaar

Frisse cranberrycheesecake

Hier gaan we voor: een cheesecakevariant met cranberry’s, sinaasappelsap, witte chocolade en port. Geníeten!

25 min. bereiden
50 min. oventijd
1619waarderingen

Ingrediënten

10 porties

50 g

ongezouten roomboter

200 g

crunchy haverkoekje

100 g

witte chocolade

3

middelgrote eieren

600 g

roomkaas naturel

50 ml

sinaasappelsap

150 g

kristalsuiker

250 g

diepvries cranberry's

100 ml

rode port

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • staafmixer of keukenmachine

Hier gaan we voor: een cheesecakevariant met cranberry’s, sinaasappelsap, witte chocolade en port. Geníeten!

Aan de slag

1

Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2

Maal de boter en de cookies in de keukenmachine fijn. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan. Hak de chocolade in stukjes. Klop de eieren los.

3

Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep het mengsel in de vorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

4

Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn. Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake.

5

Bon appétit!

tip

bewaartipJe kunt de cheesecake 's ochtends bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.