bewaar
Spinazietimbaaltjes
Spinazietimbaaltjes
bewaar

Spinazietimbaaltjes

15 min. bereiden
25 min. wachten
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

spinazie

1

ei

2 el

bloem

1 el

semi-zongedroogde tomaten

20 g

geraspte Parmezaanse kaas

1 tl

citroensap

1

eiwit

Dit heb je nodig

  • eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet

Aan de slag

Pers het vocht uit de spinazie en snijd hem zeer fijn. Meng dit met 1 ei, bloem, semigedroogde tomaten en parmezaanse kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrijk de wanden van een vetvrije kom met wat citroensap. Klop hierin het eiwit stijf met een mespunt zout. Spatel het eiwit voorzichtig door het spinaziemengsel. Verdeel het resultaat over de souffléschaaltjes. Bak de timbaaltjes gedurende 20-25 min. midden in de voorverwarmde oven (200 °C) tot ze gerezen en bruin zijn. Serveer direct.

tip

algemeenDit gerecht is - in dezelfde hoeveelheden - ook geschikt als tussengerecht voor vier personen.