bewaar
Pittig gebakken boerenkool
Pittig gebakken boerenkool
bewaar

Pittig gebakken boerenkool

30 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

5

ansjovisfilets

3

zongedroogde tomaten

500 g

boerenkool

50 g

Parmezaanse kaas

1 takje

verse rozemarijn

25 g

broodkruim

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal ca. 15 x 20 cm

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok. Bak de knoflook met de ansjovis en de tomaatjes tot de knoflook lichtbruin is. Voeg de helft van de boerenkool toe, bak even mee tot hij slinkt. Doe de rest van de boerenkool erbij, bak nog 3 min. al omscheppend door. Schep in de ovenschaal.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de kaas met de rozemarijn en het broodkruim, strooi dit over de boerenkool en zet nog 15 min. in de oven.