bewaar
Gehaktballetjes met zoetzure saus
Gehaktballetjes met zoetzure saus
bewaar

Gehaktballetjes met zoetzure saus

25 min. bereiden
196waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gehakt

50 g

boter

½ pot

zilveruitjes zoetzuur

100 ml

ketchup

2 el

donkerbruine basterdsuiker

1 zak

gesneden andijvie

2 tenen

knoflook

2 bakken

aardappelpuree

Aan de slag

Rol van het gehakt met zout en peper kleine balletjes. Verhit in een braadpan de helft van de boter, bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op. Voeg de uitjes met 4 el vocht aan de gehaktballetjes toe. Doe er de ketchup en basterdsuiker bij en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 10-12 min. gaar. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verhit de resterende boter in een koekenpan. Voeg de andijvie toe en laat 3 min. op matig vuur smoren. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook en zout en peper toe en smoor nog 1-2 min. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en schep de gehaktballetjes met de zoetzure saus en de andijvie erbij.

tip

algemeenSmoren betekent een gerecht op laag vuur met weinig vocht kort garen (in tegenstelling tot stoven) en met de deksel op de pan.