bewaar
Appel-bladerdeegtaartjes
Appel-bladerdeegtaartjes
bewaar

Appel-bladerdeegtaartjes

15 min. bereiden
25 min. wachten
69waarderingen

Ingrediënten

2

stevige appels

1 pak

bladerdeeg

1

ei

2 eetlepels

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • appelboor

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C Haal met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in dunne plakken, leg ze op het bladerdeeg en snijd het deeg circa een halve centimeter rond de appel uit. Leg de rondjes bladerdeeg met appel op de bakplaat. Bestrijk ze dun met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker. Bak de minitaartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de taartjes te snel verkleuren, zet u de oventemperatuur terug naar 180 °C.

tip

algemeenRietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt het verder gebruiken als gewone suiker.