bewaar
Sinaasappelcouscous met muntdressing
Sinaasappelcouscous met muntdressing
bewaar

Sinaasappelcouscous met muntdressing

20 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

300 g

couscous

8 stengels

bleekselderij

1

sinaasappel

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 teen

knoflook

4 eetlepels

verse munt

1 mespunt

kaneelpoeder

50 g

hazelnoten

Aan de slag

Doe de couscous in een schaal en schenk er 500 ml kokend water op. Wel de couscous 5 minuten. Verwijder de stugge draden van de bleekselderij met een dunschiller en snijd de bovenste 10 cm van de stengels. Houd de toppen apart. Snijd 2 stengels bleekselderij in blokjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van 3 eetlepels sinaasappelsap, de rasp en de olijfolie. Roer de knoflook en de munt erdoor en breng de dressing op smaak met de kaneel, zout en (versgemalen) peper. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin, en hak ze grof op een snijplank. Roer de couscous met een vork los en schep de blokjes bleekselderij, de hazelnoten en de dressing erdoor. Schep de couscous in 8 kleine kommetjes en serveer met de bleekselderijtoppen als lepeltjes.