bewaar
Gehaktballetjes met abrikozen en pistachenoten
Gehaktballetjes met abrikozen en pistachenoten
bewaar

Gehaktballetjes met abrikozen en pistachenoten

35 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rundergehakt

1 teen

knoflook

6

gedroogde abrikozen

1 zakje

ongezouten pistachenoten

1 theelepel

gemalen komijn

2 eetlepels

olijfolie

4

shoarmabroodjes

½ zak

rucola slamelange

blaadjes

verse munt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Maal in een keukenmachine het gehakt met de knoflook, de abrikozen, de pistachenoten en de komijn fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van walnoten. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten gaar en rondom bruin. Keer ze regelmatig. Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster goudbruin. Snijd ze open en vul ze met wat blaadjes sla, munt en de gehaktballetjes. Lekker met houmous, een dip van kikkererwten.