bewaar
Italiaanse lasagne
Italiaanse lasagne
bewaar

Italiaanse lasagne

20 min. bereiden
35 min. oventijd
992waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1 teen

knoflook

250 g

half-om-halfgehakt

400 g

gepelde tomaten in blik

25 g

margarine

2 el

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

250 g

lasagnebladen

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak het gehakt in een antiaanbakpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij. Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren zodat er een saus ontstaat.

3

Vet de ovenschaal in. Giet een kleine laag saus in de ovenschaal. Leg daarop afwisselend de lasagnebladen, gehaktmengsel en saus. Herhaal dit tot alles bijna op is. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas erover en bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar.