bewaar
Komkommerlinten met gember en sesamzaad
Komkommerlinten met gember en sesamzaad
bewaar

Komkommerlinten met gember en sesamzaad

10 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 cm

verse gember

2 eetlepels

rijstazijn

2 eetlepels

sesamzaad

2

komkommers

Aan de slag

Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren. Schep het sesamzaad op een bord om te voorkomen dat het gaar wordt. Halveer de komkommers in de lengte en haal de zaadlijsten er met een lepel uit. Schil het vruchtvlees met een dunschiller in de lengte in lange linten. Bestrooi de komkommerlinten met wat zout en schep ze om met het gembermengsel. Schik de komkommerlinten tot een mooi bergje en bestrooi ze met sesamzaad. Serveer direct.

tip

algemeenRijstazijn over? Je kunt het, net als bijvoorbeeld wijnazijn, ook gebruiken in salades.