bewaar
Wienerschnitzel
Wienerschnitzel
bewaar

Wienerschnitzel

Hoe herken je een goede wienerschnitzel? Als-ie niet op je bord past dan zit je al aardig in de goede richting!

20 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

oud witbrood

4

varkensschnitzels

2

middelgrote eieren

2 el

arachideolie

50 g

ongezouten roomboter

1

citroen

12

cherrytomaten

20 g

rucola

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • deegroller

  • vershoudfolie

Hoe herken je een goede wienerschnitzel? Als-ie niet op je bord past dan zit je al aardig in de goede richting!

Aan de slag

1

Snijd de korsten van het brood en maal het witbrood met de keukenmachine tot fijn kruim. Leg elke schnitzel tussen 2 velletjes vershoudfolie en rol ze zo plat mogelijk uit met een deegroller of een lege fles. Bestrooi de schnitzels met zout en (versgemalen) peper.

2

Klop de eieren los in een diep bord en verdeel het broodkruim over een ander bord. Wentel elke schnitzel door de losgeklopte eieren en daarna door het broodkruim.

3

Verhit in een koekenpan de olie en de boter en bak hierin op hoog vuur stuk voor stuk de schnitzels in 3-4 min. per kant goudbruin en gaar. Houd de gebakken schnitzels warm onder aluminiumfolie tot ze allemaal zijn gebakken.

4

Snijd de citroen in kwarten. Serveer de schnitzels met ¼ citroen, cherrytomaatjes en een paar blaadjes rucola.

tip

bereidingstipBak de schnitzels meteen na het paneren, dan krijgen ze een lekker krokant korstje.

combinatietip Lekker met warme aardappel- en een groene salade.