Su­per­ro­mi­ge spa­ghet­ti car­bo­na­ra

Spek, knoflook, kaas, room en ei… Vijf goeie redenen om deze pasta te maken.

(3.313) waardeer
italiaans hoofdgerecht Spek, knoflook, kaas, room en ei… Vijf goeie redenen om deze pasta te maken. 4 personen
3 3.313

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de slagroom in een kom, breek de eieren erboven en klop met een vork door elkaar. Rasp de kaas erboven en meng erdoor. Snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak de laatste 30 sec. met de spekjes mee. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg al roerend het slagroommengsel toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en de saus iets is ingedikt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Schep de spaghetti carbonara vlug in een schaal, zodat de restwarmte van de pan het ei in de saus niet verder laat stollen. Bestrooi met de peterselie en (versgemalen) zwarte peper. Serveer direct.

serveertip:

Zorg dat iedereen aan tafel zit als je spaghetti carbonara klaar is. Deze pasta is namelijk op zijn lekkerst als je hem meteen serveert.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Superromige spaghetti carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­ro­mi­ge spa­ghet­ti car­bo­na­ra

1
1
  • 400 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 125 ml verse slagroom
  • 2 middelgrote eieren

Doe ondertussen de slagroom in een kom, breek de eieren erboven en klop met een vork door elkaar.

3
3
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 4 takjes verse platte peterselie

Rasp de kaas erboven en meng erdoor. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 200 g biologische spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. uit.

5
5
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak de laatste 30 sec. met de spekjes mee. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6

Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op.

7
7

Doe de warme spaghetti terug in de pan en roer de knoflookspekjes erdoor.

8
8

Voeg al roerend het slagroommengsel toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en de saus iets is ingedikt.

9
9

Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.

10
10

Schep de spaghetti carbonara vlug in een schaal, zodat de restwarmte van de pan het ei in de saus niet verder laat stollen.

11
11

Bestrooi met de peterselie en (versgemalen) zwarte peper. Serveer direct.

serveertip:

Zorg dat iedereen aan tafel zit als je spaghetti carbonara klaar is. Deze pasta is namelijk op zijn lekkerst als je hem meteen serveert.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.