bewaar
Visstoofpotje
Visstoofpotje
bewaar

Visstoofpotje

30 min. bereiden
165waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

zilvervliesrijst

1

ui

1

paprikamix

2 el

traditionele olijfolie

400 g

koolvisfilet

400 g

tomatenblokjes

2 el

zonnebloempitten

15 g

verse peterselie

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 min. mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. zacht koken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 min. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst over borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.