Ingrediënten
6 personen
2 x 300 g
rundergehakt
100 g
ricotta
1 zakje
verse basilicum
100 g
pijnboompitten
4 eetlepels
olijfolie
50 g
tomatentapenade
Aan de slag
Meng het gehakt met de ricotta en de fijngesneden basilicum. Breng op smaak met (veel) zout en (versgemalen) peper. Kneed het ricottamengsel goed door en vorm er met vochtige handen 18 kleine balletjes van. Leg de pijnboompitten op een groot bord en rol de gehaktballetjes erdoorheen. Druk ze goed aan. Bak de gehaktballetjes in de olie rondom op middelhoog vuur in 20 minuten gaar. Serveer ze met de tomatentapenade.
Gehaktballetjes met ricotta en pijnboompitten

bijgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt met de ricotta en de fijngesneden basilicum. Breng op smaak met (veel) zout en (versgemalen) peper. Kneed het ricottamengsel goed door en vorm er met vochtige handen 18 kleine balletjes van. Leg de pijnboompitten op een groot bord en rol de gehaktballetjes erdoorheen. Druk ze goed aan. Bak de gehaktballetjes in de olie rondom op middelhoog vuur in 20 minuten gaar. Serveer ze met de tomatentapenade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)2 x 300 g rundergehakt
100 g ricotta
1 zakje verse basilicum
100 g pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
50 g tomatentapenade